9. toukokuuta 2017

Upeita uutuuksia Sastalta.

Eräperinteitä henkivistä tuotteistaan tunnettu Sasta on lisännyt mallistoonsa mukavia uutuuksia. Mutta mitä Sastan tuotteisiin harjaantunut varuste friikin silmä niistä löytääkään. Tässä pieni katsaus.

Uudet tuotteet ovat selkeästi reippaan värisiä. Sasta on siis vastannut monien retkeilijöiden toiveeseen, sillä kaikki eivät halua sonnustautua maastokuosiin vaikka suuntaavatkin vapaa-ajallaan luonnon helmaan.

Joitakin takki uutuuksia mainitsinkin jo vanhemmassa postauksessani (lue se täältä) kertoessani Sastan uusista väreistä, mutta nyt mallistoon on tullut myös uusia housumalleja. Mutta ensin niistä takeista.
(Huom! Minulla ei ole käytännön kokemuksia seuraavista tuotteista.)


NAARVA
Sasta Naarva turkoosina.
Sastan Naarva takki on selkeästi perinyt kestosuosikkini Sasta Nuuksion piirteitä. Toinen rintatasku on pudonnut pois pelistä ja kainaloiden stretch osiot ovat ilmeisesti kasvattaneet kokoaan. Hupun kiristysnyöri näyttää päivitetyltä versiolta jos sitä vertaa Nuuksioon. (Raporttini Nuuksio takista löytyy täältä.)

Turkoosin lisäksi mallistossa ovat orenssi, vihreä (Loden Green) ja musta vaihtoehto.


VUOTSA
Sasta Vuotsa värinään Loden Green.
Vitsi miten komea takki! Vuotsa takissa huppu on todella suojaava. Sasta on panostanut takkiensa huppuihin oikein kunnolla ja tulokset näkyvät. Mainittakoon tässä yhteydessä kuinka uniikki ja loistava huppu löytyy Sastan 3Poles takista.

Mutta takaisin Vuotsaan. Rintataskut (etutaskut) ovat korkealla joten tilpehöörit eivät jää rinkan lantiovyön tai ahkion vetovyön alle hihassa on vielä kolmas tasku joten pikku vimpaimet löytävät paikkansa taskuista. Hihoissa ja kyljissä näkyvät stretch osiot lisäävät liikkuvuutta ja parantavat hengittävyyttä. Ja leikkaus (malli) näyttää todella toimivalta. Itse kaipaan aina hartian seudulle pelivaraa, mutta en tykkää jos vatsan kohdalla on löysänä roikkuvaa kangasta. Vuotsa näyttää toimivalta.

Kuvan vihreän lisäksi Vuotsa on saatavilla myös turkoosina, okrana (hailu keltainen) tumman harmaana ja oranssina.




PIHKA

Sasta Pihka vihreänä (Loden Green)
Naisten mallistoon on saapunut myös Pihka takki joka näyttää olevan samoilla jäljillä Vuotsan kanssa. Suojaava huppu, korkealle sijoitetut taskut ja upea leikkaus. Hihoissa ja kyljissä stretchiä jottei ahista. Mitä tästä voi muuta sanoa. Sastan naisten takeissa on kaikissa tosi hieno naisellinen leikkaus. Vaimoni Rossa takki istuu naisellisiin muotoihin paremmin kuin nenä naamaan.

Värivaihtoehtoja on runsaasti. Kuvan vihreä, turkoosi, okra, oranssi ja räväkän punainen (Spicy Tomato)


KIIRUNA
Sasta Kiiruna.
Sastan Kiiruna takki edustaa naisten perinteistä pitkää takkia jonka taskujen vetoisuus ei lopu kesken. Kookkaat neppariläpällä varustetut taskut ovat varmasti mukavat arkikäytössä jolloin taskuihin pitää sulloa puhelimet, kalenterit, avaimet, bussikortit, huulirasvat, ynnä muut välttämättömyydet. Tyylikäs takki joka pituutensa vuoksi toimii mainiosti myös talviseen aikaan.


Ja sitten hypätään niihin uutuus housuihin...


HILLA
Sasta Hilla.
Naisten malliston housu uutuuksiin kuuluu Hilla. Molemmissa reisissä on vetoketjulliset reisitaskut joiden sivujen ja pohjan muotoilu on edeltäjiään parempi. Pyöristetyt nurkat eivät piilota pienimpiäkään tarvikkeita saumojen syövereihin ja sauma ei muodosta rasituspistettä kankaaseen. Tämä lisää tuotteelle  käyttöikää.

Vyötärö ja lantion seutu (eli koko housun yläosa) on stretch kangasta. Tämä housu voi vain istua kauniisti naisellisiin muotoihin. Käyttömukavuus saattaa olla omaa luokkaansa.

Lahkeen suut ovat nepparikujalla säädettävät ja niissä on kenkäkoukut pitämässä lahkeen suita paikoillaan. Sama loistava yhdistelmä löytyy minun ja vaimoni Haikki housuista. (Raporttini Haikki housuista löytyy täältä.)

Värivaihtoehtoja kuvan okran lisäksi on vihreä, tumman harmaa, turkoosi ja punainen (Spicy Tomato)


KURU
Sasta Kuru W.
Sastan Kuru housu on saatavilla sekä naisten että miesten mallina. Lahkeiden vahvikekangasta lukuunottamatta housut ovat kokonaan neljään suuntaan venyvää stretch materiaalia. Näissä on varmaan mukava olla ja elellä.

Perinteisten vyölenkkien sijasta Kurussa näyttäisi olevan vyötunneli. Varmasti hyvä ratkaisu, sillä ainakin minua inhottaa kun housunkaulus karkaa vyön alta. Leveissä lenkeissä (tunnelimallisissa) vyö pysyy paremmin oikeassa osoitteessa.




VASKI ZIP

Sasta Vaski Zip
 Ja vielä sokerina pohjalla Vaski Zip housut. Vaski on miesten pöksy joka monelta osin muistuttaa Haikki housuja. Mutta Vaskissa housun yläosa on kokonaan stretch materiaalia joka varmastikin tarjoaa loistavan liikkuvuuden ja hengittävyyden. Lisäksi Zip housun erikoisuutena on se, että lahkeen saa vetskarilla poikki, jolloin helteen sattuessa housuista saa kätevästi shortsit. Reisitaskulliset hyvin istuvat shortsin ja housun yhdistävät pökät ovat joka retkeilijän unelma. Lisäksi reiden sivuissa näyttäisi olevan vetoketjulliset tuuletusaukot. Loistavaa.

Reisitaskuja on kaksin kappalein, ja kuulemma toisen taskun sisällä on erillinen osasto esim. kännykälle. Eipähän ainakaan älyluuri kolhaannu muihin vimpaimiin taskun pohjalla pyöriessä. Ja vyölenkit näyttäis olevan yhdistelmä perinteisiä ja tunnelimallisia lenksuja, joten pisteet siitäkin.

Väreinä tumman harmaan lisäksi vihreä, okra, turkoosi ja punainen.

Nämä housut mä haluaisin ehdottomasti. Mulla toki on jo loistavat Haikki ja Jero housut, mutta ei miehellä voi koskaan olla retkihousuja liikaa, jos niitä oikeasti käyttää paljon. Strets-katkolahje-tuuletus-housut, joissa on hyvät taskut ja lahkeen suut. Näen jo unia. Joo joo, olen varustefriikki ja myönnän sen. Mut jos sais valita niin, mulle okra Vuotsa takki ja punaiset Vaski Zip housut. Rouvalle turkoosit Hilla housut ja turkoosi Pihka takki

Jos sulla on kaapit pullollaan hyviä takkeja ja retkihousuja, niin unohda koko juttu. Mutta jos alkavan kesän koitoksiin tarviit uusia kledjuja, nämä kannattaa ainakin katsastaa ja sovittaa. Itselleni tärkeitä arvoja ovat ympäristö ystävällisyys ja kotimaisuus. Sastan kamppeet ovat kokemukseni mukaan kestäviä ja pitkäikäisiä. Ja jos tuotteeseen tulee jotain korjattavaa, voi kääntyä Sastan korjauspalvelun puolen. Pitkään palveleva laadukas valmiste säästää ympäristöä ja kotimaisuus on aina plussaa. Säästä luontoa, osta laatua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti